Tuesday September 22nd 2020
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Juxtapoz Car Culture

Författare: Kevin Thomson

Förlag: Gingko Press

Konsttidningen Juxtapoz ger ibland även ut böcker, och just den här handlar om konst och design som har sina rötter i amerikanskt bilkultur och då speciellt hot rods, lowriders och customs.

Boken täcker allt från riktiga målningar, fotografier, pinstriping till serier teckningar. Alla medverkande har en presentation i både text och bilder, mest bilder vilket också är det rätta när man

behandlar design/konst. Det intressanta är att ingen faller utanför ramen fast att det handlar om olika medium. Bilen går ju som en röd tråd genom det hela, men det känns mer som om det

handlar om en livsstil än enbart om bilar. Att man inte har med Von Dutch och Ed ”Big Daddy” Roth gör ingenting för de finns ändå med mer eller mindre som inspiratörer till många av de medverkande.

Robert Williams är i klass med de ovan nämnda, men som delägare i Juxtapoz så är det väl nästan brottsligt att inte ha med honom. I vilket fall som helst ger boken en suverän inblick i det som kallas car culture. Om du springer på boken så köp den.

Janne Falk