Wednesday April 14th 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Livet

Text: Olle Ljungström. SÄ lÀnge skutan kan gÄ behöver vi inte vare sig samhÀlle eller subkulturer. Vi tar allt vi vlli ha. Vi Àr enkla, rationella och via genarv rÀttigenom onda, och som straffpÄlÀgg för vÄra offer, helt oemotstÄndeliga. Innovativa som gulag-fÄngar. Vi kan knepen och ser stÀndigt nya möjligheter. Inte direkt fega men mycket vÀltrimmade och försiktiga. StÀndigt skapande.

Vi krymper syretillförseln och slĂ€cker ljus, för att sĂ€nka fiendens prestationsförmĂ„ga. Lekfulla totalproffs som gĂ€rna undviker överaskningar som till exempel den oförktsĂ€gbara slumpen. Vi vĂ€ljer den trygga tillvaron, för spĂ€nning ligger vi troligen ganska lĂ„ngt över de adrenalintörstande amatörer som vi med snille och smak oftast vĂ€ljer ut. Även om vi som omvĂ€xling dĂ„ och dĂ„ utgĂ„r frĂ„n de oslagbara medeltida iscentsĂ€ytningar ger det krydda och tillfred Ă„t den sentimentala nostalgi som Ă€r en stĂ€ndig följeslagare inom vĂ„rt affekterade skrĂ„.

Ett exempel pĂ„ vĂ„r enkla och mycket effektiva metod ger vi prov en tĂ€nkbar men rolig och Strategi: förklĂ€dd stoppar du bil med heavy metal diciplar, fylla o likasinnade Ă€r deras brĂ€nsle och din sköna samhĂ€llsfarliga metalkarisma autostyr bĂ„de bil och hejdukar – du frestar med vĂ€lkĂ€nda Urha Heep-poser, instĂ€llsamma  ozzy- citat och rappa licks pĂ„ luftgitarren, Ping. Trivsel-remi. pixlas jag, som fr intet upp, i ninja-dress m granatgevĂ€ret Carl-Gustaf o pĂ„byltad m napalm, cyklon b och skön machocharm – du drar ner blixtlĂ„set och Ă€r helt plötsligt den livsfarliga Antiwallander, fimpar en Hobsoncigarett i ett av U.H-fansen öra och tĂ€nder pĂ„ en nysignerad Mikael Rickfors-poster Ă„tföljd av ett monsunregn av kinapuffar som Ă„tminstonde dövar ljudet av andras smĂ€rta men inuti har den accelererat till ett mĂ„ngfasseterat crecendo och dĂ„ med vĂ€ltajmad dramatik tuttar jag pĂ„ min spraydeo och försöker nĂ„ varje liten plĂ€tt i den U.H.-fans-stinna bilen.

Sen lunch för att planera nĂ€sta illdĂ„d och hĂ€mta kreativ nĂ€ring till ”den gudomliga finalen”. Förenade i det smĂ€rtsamma brödraskap som endast de riktigt onda förmĂ„r att avnjuta. För att inte drunkna den plĂ„gsamma romantikens sjö för de livströtta skjuter vi prick pĂ„ allt vi anser dyrt och rörligt.