Tuesday September 22nd 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Grefve testar innekatt

Grefven

Thank God itŽs Friday! Genom slumpen föll det sig som sÄ att en vagt bekant till kassörskan pÄ Konsums svÄgers mammas morbrors halvsystersysters kusins vÀninnas barnbarns dagisfrökens tremÀnning vilken Àven Àr ett gammal X till mig under innevarande vecka Äkt ivÀg pÄ truckutbildning pÄ avlÀgsen ort. Kvar i bostaden skulle dÄ innekatten Stanley tvingas husera fullstÀndigt övergiven fem dagar. Av nÄgon obegriplig anledning rÄkade det falla sig som sÄ att jag tog mig an skötseln av denna innekatt till och med innevarande fredag. Fem dagar med en slö innekatt, hur besvÀrligt kan det vara?

Katt inklusive kattlĂ„da, kattsand, kattmat, kattfilt, kattborste och kattkoppel avlevererades i min vestibul redan i arla morgonstund pĂ„ mĂ„ndagsmorgonen dĂ„ vanligtvis endast kriminella, tidningsbud och hundĂ€gare Ă€ro vakna. SĂ€llan allt föregĂ„ende i en och samma person dock. Önskas ytterligare eklĂ€rering av denna frĂ„ga kanske Leif GW Persson Ă€r betydligt mer lĂ€mpad Ă€n undertecknad.

SÄ hÀr pÄ sluttampen av kattskötandet haver jag nogsamt noterat med whiteboardpenna pÄ kylskÄpsdörren vilka uppenbara nackdelar som finnes dÄ hushÄllet drabbas av innekatt.

1. Grusen frÄn kattlÄdan Äterfinnes frikostigt över hela bostaden. Det ligger ett tunt lager grus över hela badrummet ut i vestibulen. Med lite mer solljus i hallen kunde man lÀtt missledas antaga att Beach 2009 stod i farstun.

2. Det luktar stÀndigt fÀrsk kattfekalie i merparten av hushÄllet. Stanken frÄn en anvÀnd kattlÄda slÄr ut doftorganet Ätminstone en timme Ät gÄngen.

3. PÀlsen. Att katter klarar av att hÄra av sig sÄ mycket? TillrÄga pÄ allt Àr den hÀr katten vit. Följaktligen Àr samtliga av mina mörka klÀder numera nyanserade med vit kattpÀls. Efter endast halva Trollflöjten i samma soffa som katten Àr min svarta kostym fullstÀndigt belamrad med vita katthÄr.

4. Det envisa trampandet vilket första timmen Àr en smula charmigt men efter tre timmar oavbrutet trampande allt mer och mer irriterande.

5. KrÀkandet. Av nÄgon outgrundlig anledning vÀljer denna katt att idissla maten pÄ mina ryamattor. Fast utan att idissla. Av nÄgon Ànnu mer outgrundlig anledning finner min strÀvhÄriga tax Serenius det som sin uppgift att stÀda upp efter katten. Vilket sÄledes innebÀr att jag har en katt som krÀks och en hund som, ursÀkta. Jag börjar bli en smula illamÄende sjÀlv dÄ jag skriver om detta. Undrar om det finns Listerine munskölj speciellt framtaget för taxar pÄ Apoteket? Snabbt vidare!

6. Okynnes pinkande pÄ allehanda textila material. Serenius bÀdd, ryamattor, gardiner, soffor, dörrmattan och köksgolvet Àr omrÄden dÀr man skulle ha varit i behov av en extra kattlÄda. Vad skall det hÀr vara bra för? KattlÄdan fÄr ny grus morgon middag och kvÀll samt kontinuerlig rengörning dÀremellan.

7. Katter gillar att slipa klorna pÄ mina gobelÀnger. Man blir upprörd. Upprörd sÀger jag. Inte ens en uppskruvad treÄrig illbatting upp till hjÀssan preppad med red bull och druvsocker skulle skapa lika mycket kaos pÄ hela sin uppvÀxt som en enda illasinnad innekatt gör pÄ en vecka.

MisstÀnker att det Àr Belsebubs egen katt jag fÄtt pÄ halsen. Eller Àr katter generellt onda djur, det mÄste ju finnas en anledning till att flertalet skurkar i filmer slÀpar runt pÄ just katter?

Med lyft cylinderhatt

Grefve FĂ„gelsparre