Monday September 28th 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Invaderad och ockuperad

Grefven

MisstÀnker starkt att ena vÀggen av min bostad belÀgrats av hexapedisk ohyra med kraftigt anarkistiska drag. Man paraderar helt frÀckt runt i min bostad som om jag icke alls var dÀr och Àgnar sig Ät att konsumera diverse livsmedel i mitt skafferi. Förmodligen avrundat med valda delar av husets bÀrande konstruktion som efterrÀtt. Sannolikt rör det sig om exemplar tillhörandes camponotus herculenus, Àven kÀnd under pseudonymen; hÀstmyra.

HĂ€stmyror var -trots det förpliktande namnet- icke det minsta oumbĂ€rliga dĂ„ diverse skrupellösa europĂ©er koloniserade den amerikanska kontinenten i jakt pĂ„ ny och bördig Ă„kermark. Cowboys sĂ„gs sĂ€llan grĂ€nslandes stora hĂ€stmyror i snabb flykt över slĂ€tterna. Åtminstone om man skall basera sina kunskaper pĂ„ de under första hĂ€lften av föregĂ„ende Ă„rhundrade vansinnigt populĂ€ra vilda vĂ€sternrullarna med John Wayne och Bill Clinton. Hur stora de största exemplaren av hĂ€stmyror kan bli kĂ€nner jag icke till, ej heller huruvida dessa allra största hĂ€stmyror strök med dĂ„ dinosaurierna drog ner rullgardinen och gick och gömde sig i historiens slaskhink i form av fossiler

Jag Àmnar i mÄn av ledig tid under kvÀllens gÄng konsultera mitt gamla tummade exemplar av Linnés Systema naturae rörande den eventuella bakomliggande orsaken till benÀmningen hÀstmyra. Endera hÀrrör namnet frÄn hÀstmyrornas hÀstliknande fysik i jÀmförelse med övriga betydligt mindre myrarter eller sÄ kommer det av hÀstmyrans förmodat stora aptit. DÄ tÀnker jag pÄ talesÀttet, att Àta som en hÀst. Jag önskar icke ha myror som Àter som hÀstar i vÀggarna pÄ min bostad, om jag sjÀlv fÄr vÀlja vill sÀga.

Efter mycket vÄnda och slitande av mitt ömmande hÄr bestÀmde jag mig för att under eftermiddagen kontakta Margaretha, i syfte att fÄ ett andra perspektiv. SpörsmÄlet i sig var mycket enkelt. Margaretha sa jag, dÄ jag uppenbarligen vÀnt mig till henne kan detta synas en smula onödigt men ett personligt anslag Àr ju alltid trevligt. SÄledes sporde jag i enlighet med föregÄende sentens; Margaretha min vÀn, hur kommer jag pÄ bÀsta sÀtt till rÀtta med detta illasinnade hÀstmyrsangrepp pÄ min egendom samt diverse lösöre i skafferiet?

Margarethas svar kom lika snabbt och skoningslöst som en blixt frÄn klar himmel: Ring Anticimex!

Som om jag skulle ringa Anticimex? HĂ€r rings minsann inte till nĂ„got Anticimex inte! Man Ă€r vĂ€l karl för sĂ„vĂ€l sin hatt som sin vĂ€gg. NĂ€r man pĂ„ morgonen vaknar av marscherande myror i skĂ€gget anser jag mĂ„ttet vara tĂ€mligen rĂ„gat, dĂ„ Ă€r det för sent att plocka fram silkesvantarna frĂ„n Anticimex. SĂ„ledes har jag beslutat mig för att sĂ€tta hĂ„rt mot hĂ„rt. NĂ„gon form av myraktig gerillakrigsföring accepteras icke pĂ„ mina domĂ€ner. Man skall vĂ€l för böfvelen kunna freda sitt eget hem utan att behöva blanda in kemiske Ali kan man tycka. Är denne kemiske Ali alltjĂ€mt i livet förövrigt? En frĂ„ga som kanske bĂ€st besvaras av den amerikanske ambassadören. Vadan detta tjat om kemiske Ali? Bra frĂ„ga! Myror var ju det ursprungliga Ă€mnet för dagen.

Efter en snabb titt i uthuset noterade jag en viss brist pÄ erforderlig utrustning sÄvÀl som kemikalier. FöregÄende mÄnads loppmarknad gick uppenbarligen bÀttre Àn vad minnet gör gÀllande. Alternativt skulle det kunna röra sig om ett inbrott frÄn diverse rundstrykande kriminella element under min bortavaro eller eventuellt en lÀttare form av Alzheimers. Hur som helst, notering för framtida loppmarknader: undvik att införa Happy Hour och skÄla efter varje genomförd affÀr. Det blir betydligt enklare med bokföringen efterÄt. Hur faen kunde jag sÀlja av min 25 kilos sÀck med Myrr som jag erhÄllit som bonusgÄva av Bayer för mÄnga Ärs trogen kund? Ytterst korkat.

SÄledes ÄterstÄr det endast att begiva sig mot jÀrnhandeln för införskaffande av adekvata myrdrÀpar-attiraljer sÄsom Myrr, vass kniv, sÄg, borr och gummiklubba.

MÄ er vÀg aldrig korsas av myror

Grefve FĂ„gelsparre