Saturday October 23rd 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Move your ass and your mind will follow

Text: Isadora Bennet. Är på yoga. Tror att positionen jag står i kallas för ”krigarens position” och är någon form av balansövning. Plötsligt får jag för mig att titta mig lite omkring för att se hur alla andra står. Genast tappar jag balansen och ramlar.

Trots att yogainstruktören pratat om att vi ska ”bevara tankarna i rummet” och inte sväva iväg någon annanstans kan jag inte låta bli att i den sekunden dra en jämförelse mellan mitt misslyckande med krigarpositionen och livet i allmänhet. Är det inte så, att så fort vi börjar titta oss omkring och jämföra oss med andra runtomkring oss, så tappar vi balansen en aning?

Kan inte heller låta bli att koppla allt detta till kvinnligt och manligt. Har ingen schysst statistik eller källa, utan kan bara utgå från mitt eget liv då jag säger att tjejer i allt högre grad än killar tjötar och jämför. Jämför sig med de som är bättre men också med de som är sämre. & i allt detta jämförande tappar många bort sig själva.

Utöver detta så är det ett väldigt kännande. Hur mår jag egentligen? Mår jag verkligen bra? SKITSAMMA!! Kör på bara. Skaffa dig ett intresse och en hobby. Skapa ditt liv och var aktiv istället för att sönderkänna det. Hitta ett mål att fokusera på.

Tänker på all självhjälpslitteratur som pumpas ut, främst riktad till kvinnor. Där man lär sig om hur man ska älska sig själv och ta hand om sig själv för att må bra. ”Ställ dig varje morgon framför spegeln och säg att du är vacker!”, ja fast nej – varför inte bara slå upp en tidning och hitta en intressant utställning att gå på? Flytta fokuset en aning från dig själv, hur du mår och hur du borde älska dig själv och ditt utseende än mer.

Poängen? Människor, och framförallt tjejer, sluta känn så förbannat mycket. Sluta känn och sluta jämföra. Fokusera istället och kör på. Då blir allt bättre automatiskt. Annars är risken stor att ni som jag, ramlar omkull i yogasalen. För känner man efter ”på djupet” är det sällan så bra och jämför man sig med Hermione Granger är man inte längre så smart (hehe).

”Move your ass and your mind will follow” som min käre mor skulle ha sagt…