Tuesday August 11th 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Ickepedia (Den fullstÀndigt felaktiga encyklopedin)

Gran
Granen Ă€r ett barrtrĂ€d singularis maskulinum Ove Grahn, som inledde sin karriĂ€r som centerforward och stod upp som en fura pĂ„ den gröna sidan. Grahn var under ca 10 Ă„r proffs i Grasshoppers ZĂŒrich och Lausanne [uppkallad efter matrĂ€tten Lasagne, som överbliven rest alltid nattetid byter skepnad till Lars-Agne, ingen levande mĂ€nniska har dock sett, och överlevt för att berĂ€tta, nĂ€r detta sker!) i Schweiz]. Vid de tillfĂ€llen han förlorade förvandlades han till en substantiv, singularis HĂ€ngran och Grahnen tycktes alltid grönare pĂ„ motstĂ„ndarnas sida. Sida (Swedish International Development Cooperation Agency), Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, Ă€r en statlig myndighet med sĂ€te i Stockholm och som lyder under Utrikesdepartementet, UD [Ă€ven förkortning pĂ„ skĂ„nsk dialekt som motsats till innne (oj, det blev visst ett n för mycket) lĂ€s; inge, det vill sĂ€ga UD(E) Nils Ă€ven kĂ€nd som populĂ€r korrespondent frĂ„n landsbygden i Nya Upplagan , och myntade uttrycket: ”Tomma banker skramlar mest”. PopulĂ€ra svenska efternamn i matrĂ€tter Ă€r Jansson, Lindström och Wallenberg. Andra traditioner Ă€r julskyltningen – som i vissa butiker startar redan efter semestern – annonskampanjer, julmusik, julmat med julskinka och lutfisk, julbord, lussekatter, julöl, jultidningar och julstĂ€dning. Lussekatterna kan bakas ut till en mĂ€ngd olika former, den vanligaste Ă€r den sĂ„ kallade julgalten, och i början av december Ă€r det inte ovanligt att man kan kĂ€nna doften ifrĂ„n mammas bak! Vatten Ă€r dock strömförande och bör icke vidröras i samband med applicerandet av den aldrig fungerande ljusslingan som man alltid finner i en singularis JĂ€vla röra, pluralis Satans oredor –  (d v s: OM man hittar den) lĂ€ngst in i garderoben under en vĂ€ldigt tung kartong. Enligt sex framstĂ„ende psykologer [revidera] Ă€r ljusslingan den tredje mest stressframkallande (kapten Queeg) situationen i ett förhĂ„llande och orden: ”Lite högre. Upp pĂ„ tĂ„. StrĂ€ck pĂ„ dig. Kom igen, försök.” kan vara förödande för en mĂ€rkbart irriterad person som stĂ„r pĂ„ en snurrpall. Must ≈ svensk lĂ€skeblask Âż Haddon Sundberg (kĂ€nd för sin Coca cola-tomte) God jul , god jul. Det Ă€r inte snön som faller av Anders F Rönnblom. – – – – – – – – –