Wednesday April 14th 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Livet

Text: Olle Ljungström.

SĂ„ lĂ€nge skutan kan gĂ„ behöver vi inte vare sig samhĂ€lle eller subkulturer. Vi tar allt vi vill ha. Vi Ă€r enkla, rationella och via genarv rĂ€tt igenom onda, och som straffpĂ„lĂ€gg för vĂ„ra offer, helt oemotstĂ„ndliga. Innovativa som GulagfĂ„ngar. Vi kan knepen och ser stĂ€ndigt nya möjligheter. Inte direkt fega men mycket vĂ€ltrimmade och försiktiga. StĂ€ndigt skapande. Vi krymper syretillförseln och slĂ€cker ljus, för att sĂ€nka fiendens prestationsförmĂ„ga. Lekfulla totalproffs som gĂ€rna undviker överraskningar som till exempel den oförutsĂ€gbara slumpen. Vi vĂ€ljer den trygga tillvaron, för i spĂ€nning ligger vi troligen ganska lĂ„ngt över de adrenalintörstande amatörer som vi med snille och smak oftast vĂ€ljer ut. Även om vi som omvĂ€xling dĂ„ och dĂ„ utgĂ„r frĂ„n de oslagbara medeltida iscensĂ€ttningar ger det krydda och tillfred Ă„t den sentimentala nostalgi som Ă€r en stĂ€ndig följeslagare inom vĂ„rt affekterade skrĂ„. Ett exempel pĂ„ vĂ„r enkla och mycket effektiva metod ger vi prov pĂ„ en tĂ€nkbar men rolig Strategi: förklĂ€dd stoppar du bil med heavy metal disciplar, fylla o likasinnade Ă€r deras brĂ€nsle och din sköna samhĂ€llsfarliga metalkarisma autostyr bĂ„de bil och hejdukar – du frestar med vĂ€lkĂ€nda Urha Heep-poser, instĂ€llsamma ozzy- citat och rappa licks pĂ„ luftgitarren. Ping. Trivsel-remi. pixlas jag, som frĂ„n intet upp, i ninjadress med granatgevĂ€ret Carl-Gustaf och pĂ„byltad med napalm, cyklon B och skön machocharm – du drar ner blixtlĂ„set och Ă€r helt plötsligt den livsfarliga Antiwallander, fimpar en Hobsoncigarett i ett av U.H-fansen öra och tĂ€nder pĂ„ en nysignerad Mikael Rickfors-poster Ă„tföljd av ett monsunregn av kinapuffar som Ă„tminstone dövar ljudet av andras smĂ€rta, men inuti har den accelererat till ett mĂ„ngfasseterat crescendo och dĂ„ med vĂ€ltajmad dramatik tuttar jag pĂ„ min spraydeo och försöker nĂ„ varje liten plĂ€tt i den U.H.-fans-stinna bilen. Sen lunch för att planera nĂ€sta illdĂ„d och hĂ€mta kreativ nĂ€ring till ”den gudomliga finalen”. Förenade i det smĂ€rtsamma brödraskap som endast de riktigt onda förmĂ„r att avnjuta. För att inte drunkna den plĂ„gsamma romantikens sjö för de livströtta skjuter vi prick pĂ„ allt vi anser dyrt och rörligt.