Tuesday September 22nd 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Pennsylvania 6-5000

Grefven

En granne frÄn porten bredvid hade inför förra helgen placerat ett anslag i min trappuppgÄng i syfte att upplysa och be om intillboendes förstÄelse för en högljudd fest. Detta ljudliga gÀstabud avsÄgs enligt anslaget gÄ av stapeln i lappskrivarens bostad under lördagskvÀllen.

Av detta hörde jag med facit i hand noll och intet. Inte ens nÀr jag under Serenius kvÀllsrunda passerade förbi partyhuset runt 23-draget. Det enda jag dÄ kunde förnimma var ett svagt mummel genom det öppna köksfönstret. Vadan detta, ska man hÄlla pÄ och sÀtta upp lappar i folks trappuppgÄngar Àr det vÀl minsta man kan begÀra att det skall höras Ätminstone ett pip eller tvÄ?

Var var musiken?

Var var dansen?

Var var fylleskrÄlet?

Var var folket med gummivristerna som alltid brukar vackla runt utomhus huttrandes för att röka vid midnatts sena timma dÄ mestadels tomtar och hundÀgare Àro vakna?

Jag tycker detta var dÄligt, pÄ grÀnsen till effektsökeri faktiskt. VarpÄ sjÀlvaste djÀvulen flög i mig och jag lutade mig över en slarvigt fickparkerad Audi av nyare Ärsmodell. Knackade lite lÀtt pÄ Audins framruta pÄ det att billarmet genast gick igÄng. Lite oljud fÄr man förvÀnta sig nÀr det hÄlles fest i omrÄdet, det har alltid varit och kommer alltid vara min paroll.

SĂ„ledes Ă€mnar undertecknad omgĂ„ende medelst velociped begifva sig till den nĂ€rbelĂ€gna ICA-affĂ€ren. Detta i syfte att pĂ„ den för allmĂ€nheten upplĂ„tna anslagstavlan anbringa en papperslapp innehĂ„llande en förvarnande text dĂ€r det med all önskvĂ€rd tydlighet tillkĂ€nnagives att Grefve FĂ„gelsparre Ă€mnar spisa gamla Zarah Leander-stenkakor pĂ„ trattgrammofonen utrustad med en för Ă€ndamĂ„let överdimensionerad fyrtiotums bakelittratt under hela lördagskvĂ€llen fram till smĂ„timmarna, d.v.s. runt 21.50 dĂ„ sjö och vĂ€derrapporten gĂ„r av stapeln i Sveriges radio P1. UppehĂ„ller ni er i trakterna, sĂ„ hĂ„ll för guds skull i hatten. Det kommer att svĂ€nga mer Ă€n den gamla nordslingan pĂ„ NĂŒrburgring, det vill sĂ€ga utav bara den! Om mina Glenn Miller-plattor kommer fram gör ni bĂ€st i att springa Ă„t andra hĂ„llet, annars kommer ni bli förkylda av draget


Med lyft cylinderhatt

Grefve FĂ„gelsparre