Friday February 28th 2020
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Mot framtiden…

Lars Yngve
Strålande tider, härliga tider… Hönshjärnorna i Statens Kulturråd har även i år avslagit vår ansökan om kulturstöd. Ni trodde förmodligen att jag gått i ide, men icke, möjligtvis skulle man kunna kalla det för att gå i idé! 2012 kommer att bli ett underbart år, jag lovar! Jag är inte sämre än andra och har naturligtvis gett ett nyårslöfte: I år ska jag försöka hålla löftet, jag har lovat mig själv att börja röka – men hittills har det inte gått något vidare: det smakar illa, jag hostar och så flyr min omgivning.…

Söndagssyssla kommer att bli att stryka och bäst brukar det gå till tonerna av Stevie Wonders Sir Duke, en låt som, i samband med en skinande sol så här i början av januari, masserar in rytmen i min gungande benstomme. Att resultatet av min strykning framkallar skavsår, det är en annan femma! Det är på grund av att jag ser de begåvade människorna ( Mupparna?) i Statens kulturråd framför mig när jag ger mina kläder stryk. Men Beckett sade: Det är nyttigt att vistas i motgångens friska luft. Han hade rätt. Frågan är bara hur länge man förväntas klara det?

Bara nu inte någon ringer när jag stryker tvätten så jag i ren förrvirring råkar sätta det ångande heta strykjärnet till örat och vråla: AAAAAAAJJJJJJJJJJ…………

Glad helg