Saturday July 11th 2020
Säg är det konstigt att man längtar bort nĂĄgon gĂĄng? Säg är det konstigt att man längtar bort nĂĄgon gĂĄng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Lee Gamble: Dutch Tvashar Plumes (Pan)

Vad är det som stillsamt och utan större intresse att bli epokgörande närmast balsamiskt lindar sina rytmer och luras med ljudvågor som ter sig förrädiskt enkla? Jo, skivan ”Dutch Tvashar Plumes”. Lee Gamle har en bakgrund som samarbetspartner till excentriske John Wall och hans datorkompositioner utkommer på uppnästa, genomseriösa Entr’acte, så när han, tonåren i jungle-genren och sedan mot allt mer akademisk musik, nu släpper loss, sänker garden, är det just förrädiskt. Dansant, javisst, enkelt, javisst, trots Lees alla förklaringar om inspirationskällor och uppgörelser med det förflutna. Intressant? Javisst.

4

Jane-Erik Zandersson