Saturday July 11th 2020
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Sagor & Swing: Botvik Grenlunds Park (Häpna)

Nästan tio år har gått sedan Hansson & Karlssons rättmätiga ätteläggar Sagor & Swing senast släppte skiva och under detta decennium har arvtagarna kommit och i viss mån gått. Efter att ha hört de långa, vindlande experimenten vid deras konsert på Psykjunta-festivalen var jag tvungen att gå tillbaka till deras nya, femte skiva igen – och, nej, det låter inte så, det låter litet mer utstuderat än på de tidigare fyra albumen, men det är där i folkskoleskogen i Bortre Rakvattnet musiken egentligen är fast förankrad mellan en bortrostad rickepump och en Massey-Ferguson 35:a med hälsprickor i bakdäcken. Att så litet kan hända på tio år är fantastiskt skönt, Eric Malmbergs soloskivor har inte stört lugnet och när nu Fredik Björlings trummor väver sommarhimmel över hammondorgel och moderniserad keyboardmaskinpark, blir stilleståndet bättre än någonsin. Kanske litet svängigare än tidigare, men jag kan ha fel. Makligt, märkligt bra.

4

Jan-Erik Zandersson