Tuesday August 4th 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Fel dotter i baksÀtet?

GrefvenNoterar sĂ„ hĂ€r mitt pĂ„ blanka torsdagen att min lilla Mercedes A-klass Ă„nyo vandaliserats av pöbeln runt boendeparkeringen. Om detta sedan beror pĂ„ bakrutedekalen med den tĂ€nkvĂ€rda inskriptionen; Skratta inte Svensson, din dotter kan ligga i baksĂ€tet – Ă€mnar jag lĂ„ta vara osagt.

Denna pĂ„trĂ€ffade jag i samband med ett besök pĂ„ en loppmarknad, vilken blev min för en tjugolapp, dekalen alltsĂ„, inte Svenssons dotter inte. Nej, henne pĂ„trĂ€ffade jag först senare under förutvarande lördag, detta i samband med vistelse i offentlig nöjeslokal. Inte rörde det sig heller om nĂ„got billigt hack i sĂ€nggaveln inte. Nej, jag vill fritt ur minnet erinra mig konsumtion av intet mindre Ă€n tvĂ„ snobbiga flaskor vin, samt en större balja kvalitetschampagne innan vi sĂ„ att sĂ€ga kom till skott. SĂ€ger man skott eller mĂ„hĂ€nda stöt om biljard? Shot Ă€r i alla fall termen pĂ„ det anglosaxiska tungomĂ„let. Faen vet om det inte var dans inblandat ocksĂ„? Man gör sĂ„ mycket konstigheter i onyktert tillstĂ„nd. Men biljard
?

Irriterande nog tog jag en rövare, och med facit i hand borde jag ha sett över mitt skydd innan incidenten skedde. LĂ„t mig för tydlighetens skull poĂ€ngtera att det Ă„ter Ă€r min Mercedes A-klass som avses, inte Svenssons dotter inte. Nej, sĂ„ hĂ€r efterĂ„t gruvar jag mig över att jag endast tecknade den obligatoriska trafikförsĂ€kringen pĂ„ detta lilla fordon. SĂ„ledes tvingas jag nu tĂ€cka reparationen helt ur egen ficka. Pungen Ă€r icke lĂ€ngre sĂ„ stinn som den en gĂ„ng varit. ApropĂ„ det, fattas bara att hon blivit pĂ„ smĂ€llen ocksĂ„. Svenssons dotter that is, om det nu mot förmodan Ă€r hennes riktiga efternamn


NÄja, konfererade nyligen telefonledes min gamle husmekaniker Lazlo huruvida denne hade tid och möjlighet att slÀnga pÄ lite spackel och putsa bort de vÀrsta skavankerna pÄ Mercedesen. Lazlo uppskattade att en ungersk omlackering inklusive inköp av luddfri roller skulle gÄ loss pÄ 800-1000 kronor. Priset inkluderar dÄ Àven en doftgran med nybilsdoft. Nybilsdoft föresten, varför Àr just detta sÄ efterstrÀvansvÀrt? För min del tycker jag helt nya bilar doftar likt ett par överanvÀnda latexkalsonger. Har jag hört en avlÀgsen bekant sÀga. Gott doftar nya bilar i vilket fall icke. I likhet med ett par överanvÀnda latexkalsonger, vilket skulle bevisas. Hepp!

Efter mycket noggrant övervÀgande funderar jag emellertid pÄ att tacka nej till Lazlos offert. NÄgon som kÀnner en billackerare som gÀrna lackar svart?

ApropĂ„ skavanker i karossen ville Margaretha trĂ€ffas för en bit mat pĂ„ Djingis ikvĂ€ll. Olyckligtvis Ă€r min kalender fullbokad. Först yoga och senare vĂ€ntar ett strategispel hemma hos min gamle livmedikus och vapendragare Leif Kiwi dĂ€r slaget vid Kursk sĂ€tts under lupp med hjĂ€lp av papier-mĂąchĂ© och allehanda tennsoldater. Vilket pĂ„minner mig om att kancellera eftermiddagens Ă€rtsoppa dĂ„ det icke rĂ„dde LĂŒtzendimma över slagfĂ€ltet runt Kursk i juli 1943.

Med artigt lyft cylinderhatt

Grefve FĂ„gelsparre