Friday January 22nd 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Ted GĂ€rdestad hyllas av Sveriges artistelit!?

Lars Yngve

Har alltid undrat vem som ingĂ„r i det som brukar kallas för de ”Svenska artisteliten”? Efter att ha tittat pĂ„ de medverkande pĂ„ hyllningsalbumet till Ted GĂ€rdestad vet jag alltsĂ„ sĂ„ledes att Ă€ven Niklas Strömstedt och Pontus och Amerikanerna ingĂ„r i denna digra skara. Meh, herregud! Kan ingen mĂ€nniska ta bort en sĂ„dan som Strömstedt frĂ„n dylika sammanhang, han har inte dĂ€r att göra. Vem tror de ska köpa och lyssna pĂ„ hans version av Eiffleltornet istĂ€llet för Teds? Va? Jag Ă€r sĂ„ trött pĂ„ samma mĂ€nniskor som valsar runt pĂ„ olika stĂ€llen. Var finns dessa personer som sitter pĂ„ positioner som förstĂ„r vad klockan Ă€r och som har makt att fĂ„ vĂ€ck dem? Är man programledare sĂ„ rĂ€cker det inte med det, att synas i rutan dagligen, nej nej, man mĂ„ste skriva i tidningar och synas överallt – hela tiden. FĂ„r de aldrig nog? Vill vi se- och höra dem överallt? Är de sĂ„ fantastiska? Bröderna Timell! Har vi inte fĂ„tt nog av dem, mĂ„ste de pladdra i alla program och radiokanaler och tidningar? Kan vi inte sĂ€ga nej, vi har fĂ„tt nog, det rĂ€cker nu. De kan vĂ€l nöja sig med ett forum! Är det pengarna eller ett aldrig sinande  behov av bekrĂ€ftelse? Ja inte vet jag, dĂ€remot vet jag att jag byter kanal i samma ögonblick som jag fĂ„r se- eller höra dem. Den hĂ€r hyllingen till Ted kan ni glömma
 Lyssna pĂ„ originalet istĂ€llet – fantastisk lĂ„tskrivare och sĂ„ngare, Ted GĂ€rdestad.

Sveriges artistelit! Jag trodde faktiskt att det innefattade helt andra artister