Friday January 22nd 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Jag gÄr och lÀgger mig

Lars Yngve
Jag vrider om persiennerna, dÀrefter klappar jag mig pÄ magen och slafsar i mig en bit av gÄrdagens överblivna pizza. TröstÀta,
skulle nÄgon kanske kalla det. StÀller mig framför spegeln och hÄller in magen och tvingas inse att min figur sannerligen skulle mÄ bra av nÄgon form av fysisk trÀning. Men istÀllet sjunker jag behagligt ner i min fladdermusfÄtölj, osÀkrar fjÀrrkontrollen och fÄr in nyheterna dÀr jag kvÀll efter kvÀll konfronteras med dÄrpippi-religion och kompromisslös galenskap, dÀr olika lÀger outtröttligt kvittar oskyldiga offer med varandra.

Det tar inte mÄnga minuter innan
jag lyckas somna i soffan bara för att nÄgra timmar senare vakna med en stramande gamnacke. Jag gÄr upp för att lÀgga mig i min sÀng.

NÀr klockan ringer pÄ morgonen Àr dags för en givande förelÀsning av en hurtigt huvudvÀrksgrÄ föredragshÄllare som ska undervisa om kompetens genom att rita darriga linjer med gnisslande tuschpennor pÄ en whiteboardtavla, som ingen förstÄr.
FöredragshÄllaren möts naturligtvis av bifallssorl och spridda applÄder för att fem minuter senare tvingas öppna tvÀrdrag för att fÄ in syre till alla som kvÀver sina gÀspningar. Han ger lÄnga och vÀlformulerade utlÀggningar om saker och ting utan att egentligen svara pÄ nÄgra frÄgor. Ingen Àr med andra ord klokare efter en dags förelÀsning. De Àr fantastiska dessa livsstilsguider, vÀgledare i personlig utveckling, coacher, fÀrganalyser, aurafotografering, reiki, healing, tarrot och allt annat helvete med kristaller och klingande vindmobiler. Att nÄgon gÄr pÄ den lÀtte gör mig trött.

PĂ„ kvĂ€llen blir jag lurad till att gĂ„ med och Ă€ta en middag under civiliserade former. Det dröjde inte lĂ€nge förrĂ€n en trubadur med kanariefĂ„gelfrisyr och svĂ„rtydda tatueringar – ”Trubadursatans jordiska sĂ€ndebud” – gjorde entrĂ© med sin elgitarr och förstĂ€rkare. Först anvĂ€nde jag tvĂ„ cigarettfimpar som hörselproppar, nĂ€r de inte fungerade sprang jag in pĂ„ toaletten för att se om det fanns toasprej att sniffa. Det gjorde det inte, och att dricka flytande tvĂ„l tilltalade mig inte. För att pigga upp mig gick jag till baren och bestĂ€llde ett glas hastigt upptappat glas bir. I bakgrunden hör jag vĂ€lschamponerade tanter och farbröder skratta, sĂ„ jag fick ont i mina ömmande hĂ„rsĂ€ckar och bestĂ€mmer mig för att gĂ„ hem och lĂ€gga mig.

Jag tror att jag ligger för mycket!
NÀr jag skall byta kanal hÀnder ingenting med min fjÀrrkontroll, men jag hinner tursamt nog avbryta min sedvanliga reflex av att kasta bort saker som inte fungerar. Det Àr jobbigt att gÄ upp och byta kanal. Jag tror jag ligger för mycket. Jag tror att alla ligger för mycket. Men det gÀller ju Ä andra sidan att ligga i!

Jag börjar pÄ allvar lÀngta efter en pastellfÀrgad techincolor vÀrld. Men det finns ingen sÄdan. Men grannens katt har det om möjligt vÀrre eftersom denne stryker omkring huset med kastrationsÄngest och med en crackrökar-blick. Det Àr förmodligen hans sÀtt att lÀmna Äterbud till kvarterets honkatter, innan han drar sig tillbaka för att bara Àta och sova för all framtid.

Jag tar den sista biten av gÄrdagens pizza och tÀnker pÄ GI-metoden
som sÀger att man skall ta frÄn de fettiga och ge till de klena.

DÀrefter gÄr jag och lÀgger mig