Tuesday September 22nd 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Ollad?

Grefven

Vad Ànda in i glödheta Nossebro innebÀr termen ollad? Alldeles nyligen noterade jag att det placerats en lapp under ena vindrutetorkaren pÄ min lilla Mercedes A-klass.

Min spontana tanke var, dÄ jag först pÄ hÄll noterade lappens existens, att lÀsa besvÀrjelser över samtliga lokala parkeringsbolag. Parkfacists AB, Crime Park AB, Hellpark AB, Belsebub Inc och allt vad de nu tÀnkas heta.

Dock blefvo jag en smula lugnare dÄ jag noterade att lappen var utriven ur ett helt vanligt spiralblock, om jag icke gravt misstager mig rör det sig om linjerat A6-format cirka 120 g/m2 innehÄllandes relativt hög grad returpapper.

NĂ„ja, dĂ„ jag vĂ€nder pĂ„ lappen lĂ€ser jag följande handskrivna meddelande nedplitat med spretiga versaler: DU ÄR OLLAD! :)

Vadan detta undrar jag stillsamt? Är detta tilltag verklighetens motsvarighet till bloggarnas utmaningar och taggningar? Ollad…? Initialt misstĂ€nkte jag att ollning var nĂ„gon ny obskyr term för att slanga bensin, men bensinlocket var icke uppbrutet eller pĂ„ annat sĂ€tt skĂ€ndat.

SÄ vad ska ollning egentligen vara bra för?

Höjer det mÄnne vÀrdet pÄ bilen?

Positivt eller Negativt?

FörvÀntas jag plocka upp den kastade handsken och olla vidare? Under förutsÀttning att jag fÄr rÀtsida pÄ denna termens innebörd?

Kan det mÄnne vara frÄga om nÄgot obskyrt studentikost upptÄg?

VÄgar man pÄ rak arm utan torrt pÄ fötterna spörja om grannfrun vill blifva ollad? Eller kan det skapa trÄkig stÀmning i föreningen? Kanske ollning mest Àr förbihÄllet bilar?

NÄja, denna typ av mysterier löses mÄhÀnda bÀst med hjÀlp av Icke-pedia?

Med lyft cylinderhatt

Grefve FĂ„gelsparre