Saturday October 23rd 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Falsk matematik

Lars Yngve

Helt Ă€rligt nu, det finns vĂ€l ingen – och dĂ„ menar jag verkligen: INGEN – som i sin vildaste fantasi skulle vilja se Jimmie Åkesson som vĂ„rt lands statsminister? Jag kan
 ja, inte förstĂ„, för det Ă€r fel ord, men Ă„tminstone, pĂ„ nĂ„got vis inse, varför en del folk övervĂ€ger att lĂ€gga en röst pĂ„ honom, det Ă€r – förmodar jag – de som tycker att det fĂ„r vara ”nog” och som retar sig pĂ„ att de övriga partierna inte tar sitt, enligt deras sĂ€tt att se pĂ„ saken ”ansvar”. Bra sĂ„. Det fĂ„r man lov att göra. Men, till de som ens övervĂ€ger att lĂ€gga sin röst pĂ„ honom och vill ha honom som landets stadsminister, sĂ€ger jag bara: skĂ€rp er! Hur skulle det dĂ„ sluta? Just det, det tĂ€nkte ni inte pĂ„! Men det Ă€r dags att börja tĂ€nka nu, det Ă€r nĂ€mligen snart dags att lĂ€gga en röst.

DĂ„ skulle vi ju (hemska tanke) lika bra kunna vĂ€lja Bert Karlsson – alltsĂ„ samme Karlsson som en gĂ„ng i tiden hade ett parti som var emot flyktingmottagning, men som numera tjĂ€nar bra med pengar pĂ„ flyktingförlĂ€ggningar och, höll jag pĂ„ att glömma, dessutom gav ut Ultima Thule pĂ„ sitt skivbolag – till statsminister! (Oj, jag glömde ju att det fanns en hel del som röstade pĂ„ honom
). Det kunde ju varit kul om hela landet hade förvandlats till ett stort ”Sommarland”. Eller det vill sĂ€ga, tills det blev dags att försöka ordna upp all oreda som ett 4-Ă„rigt styre hade hunnit stĂ€lla till med. DĂ„ tror jag inte att vi som skattebetalare hade tyckt att det vore lika kul lĂ€ngre


Men att Karlsson, som lanserade Ny Demokrati och anvĂ€nde sig av orden ”sunt förnuft”, har öppnat flyktingboenden har inngenting med att han tjĂ€nar pengar att göra, nej nej, han gör det av den enkla anledningen att han Ă€r en god medmĂ€nniska som enbart vill hjĂ€lpa folk i nöd! Han började med att sĂ€lja korv, nu tjĂ€nar han pengar pĂ„ folk som flytt för att rĂ€dda sitt liv, och dĂ€remellan kommer en massa annat.

Jag Àr lokalpatriot, vilket för mig innebÀr att jag vÀrnar om vÄr lilla plats pÄ jorden och vill hÄlla den levande. Jag försöker pÄ mitt egna lilla vis dra mitt strÄ till stacken genom att handla lokalt och vara rÀdd om det befintliga utan att vara rÀdd för det nya eller resten av vÀrlden! Det Àr sÄ lÀtt hÀnt att man tÀnker vi och dom nÀr man lÀser om kriminella handlingar. Vi behöver inte gÄ lÀngre Àn till fotboll: NÀr landslaget i fotboll spelar och förlorar, dÄ Àr de dom. NÀr landslaget i fotboll dÀremot spelar och vinner, dÄ Àr det vi!
VĂ„rt land Ă€r inte perfekt. VĂ„ra medborgare Ă€r inte perfekta. Det enligt mitt sĂ€tt att se pĂ„ saken, inte meningen heller. Jag tror gott om mĂ€nniskor och tror att de allra flesta gör sĂ„ gott de kan och utifrĂ„n sina förutsĂ€ttningar, oavsett religion, hudfĂ€rg eller landstillhörighet. Jag vill inte ha ett perfekt samhĂ€lle. Det perfekta Ă€r trĂ„kigt och kontraproduktivt. IstĂ€llet Ă€r jag glad över att alla har ett huvud och dĂ€rmed en insida full av möjligheter. Det Ă€r nĂ€mligen dĂ€r det hĂ€nder. Ibland överraskar min hjĂ€rna
 eh, en annan del av min hjĂ€rna med en rolig tanke vilket ger upphov till att jag börjar skratta Ă„t
 ja, mig sjĂ€lv! För ett antal Ă„r sedan beslutade jag mig för att jag varje dag, oavsett vĂ€derlek, arbetsbörda eller dĂ„lig hĂ„rdag, skulle tĂ€nka tanken: ”Jag har det otroligt bra”. SjĂ€lva tanken tar cirka tre sekunder. Den tanken tĂ€nker jag fortfarande varje dag, och denna enkla tanke gör att det för en stund dĂ€refter kĂ€nns lite bĂ€ttre. Prova sjĂ€lva sĂ„ ska ni fĂ„ se. Man kan vara tacksam över saker och ting utan att bli ”hĂ€llörad”, smĂ„ enkla saker som att sitta pĂ„ i solen och dricka kaffe samtidigt som en svag bris av lavendel blĂ„ser förbi.
Förra veckan var Jimmie Åkesson i Ystad och pratade med- och för pappfigurer och hann dĂ€remellan brĂ€nna av sitt mest ondskefulla leende i sina blĂ€nkande glasögon. Jag menar: Va? Kan inte nĂ„gon intelligent mĂ€nniska uppfinna en mobil ”Sunf förnuft-knapp”, som folk kan trycka pĂ„ och fĂ„ kloka svar om de uppstĂ„r oklarheter? MĂ„ste det hela tiden gĂ„ till ytterligheter och det tröttsamma klassiska vi mot dom-grepp som stĂ€ller bildning mot okunnighet, kultur mot natur, vĂ€nster mot höger och faktiskt, klokhet mot dumhet! Jag bara undrar? Jo, jag vet att man fĂ„r lov att sĂ€ga vad man vill i det hĂ€r landet, men, och det Ă€r viktigt: man fĂ„r ocksĂ„ samtidigt rĂ€kna med att det finns folk som sĂ€ger emot. SĂ„ Ă€r reglerna och lagarna. Tror snart att jag fĂ„r ge mig in i politiken sĂ„ att det blir nĂ„gon form av ordning och reda!

Jo, nĂ€r jag Ă€ndĂ„ Ă€r igĂ„ng sĂ„ Ă€r det en sak till jag vill be er om: sluta att skratta Ă„t- och skaka pĂ„ huvudet Ă„t politiker, lokalt och nationellt, och pĂ„tala deras fel och brister i efterhand. Jag skrattar aldrig Ă„t styrande politiker, jag anser att det Ă€r alldeles för allvarligt eftersom politikerna har möjlighet att pĂ„verka mitt liv och vardag och dĂ€rmed mitt liv. Och oavsett hur ”dumma” folk anser dem vara sĂ„ har folk valt dem, dĂ€rför Ă„terigen: tĂ€nk er för vem ni röstar pĂ„ (sĂ„, nu kan ni lĂ€gga papegojhandduken över krönikan).

För dem som nu av nÄgon anledning inte visste om det sÄ vill jag pÄ följande vis meddela att P.I.L fortfarande Àr vÀrldens bÀsta band som vanligt, sÄ Rise, pÄ er alla lÀsare.

KĂ€ra jagbok: Jag lĂ€ngtar efter den tiden dĂ„ mobiltelefoner inte fungerade till nĂ„gonting annat Ă€n att föra muntliga samtal med. NĂ€r jag numera ska, hör och hĂ€pna: ringa, med min telefon sĂ„ visar det sig att ”jag” tydligen har laddat ner 84 spel som mer eller mindre slukat allt utrymme! Inte visste jag att jag nĂ€rde en önskan om att spela Ninja fishing, Bluetooth war, Office Jerk och den typen av saker? Nu har jag spenderat semestern med att sitta och leta efter en nedladdningsbar App innehĂ„llande en lĂ„ngsamhetsfunktion? Merde. Nu ska jag pĂ„ loppis och fĂ„ tag pĂ„ en vĂ€ggfast telefon och skruva upp en telefonhylla i hallen


Tom Pettys senaste album Hypnotic Eye, har för övrigt inte blivit bÀttre de senaste tvÄ veckorna trots att han anvÀnder coolglasögon och dessutom har odlat mupplurviga polisonger. Jag har dÀrför beslutat mig för att ge den tvÄ veckor till.