Monday March 1st 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Kära Hjärtanes!

Kära Kära Hjärtanes.

Jag är en trött kvinna som aldrig har ork till något socialt liv, har aldrig ens orkat gifta mig eller ens träffa en karl, de är så tröttsamma. Jag tycker att det ställs så stora krav att man ska vara med på både det ena och det andra. Man jobbar hela dagarna och sen är man trött, på helgerna är man trött och vill bara vara ifred och vila. Varför ska man vara engagerad i allt och alla, och springa på möten och kurser och fester… Jag blir så trött!

Tröttelina

Kära Tröttelina! Faktiskt, det bästa du skulle kunna göra är att skaffa dig en karl. Helst en riktigt trött en. Då kan ni hjälpas åt med att dela den trötta bördan och du får lite avlastning för din trötthet. Du kan då helt plötsligt få vila lite mer på kvällar och helger så att du har ork att vara lite trött på arbetstid också. Låt mannen sen ta den tyngsta bördan i det mesta av det tröttsamma hushållsarbetet så blir det mer tid åt dig att ljudligt påtala din trötthet. Socialt liv är överreklamerat i vissa fall och det kan man få slippa om man inte orkar med det. Det kan bli tröttsamt i längden med champagne och kaviarsnittar, det kan jag intyga. Och efterhängsna, unga, barbröstade italienare ska vi bara inte prata om!

Kära Hjärtanes!