Monday September 28th 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

HĂ€danefter blir det Wigwam

Grefven

Jag finner hÀrmed anledning att Äterrapportera senaste dagarnas aktiviteter i kortform. Kort och koncist kanske nÄgon lÀsare tÀnker, jojo. Mycket ska lÀsekretsen utsÀttas för innan hornhinnan faller bort. NÄja, det Àr bÀttre att slÀppa en bÄge Àn lyss till den drÀng som sprang. Nej, vad faen, hur var det nu det gamla ordsprÄket löd igen? Minnet Àr inte vad det en gÄng har varit. Och mitt minne, det har varit pÄ mÄnga stÀllen det. OrdstÀv Àr icke min starka sida, om vi skall vara Àrliga, personliga och nyttja förnamn. LÄtom oss dÀrmed i kÀrnfullhetens namn lÀgga detta med ordstÀv Ät sidan.

Hör jag nĂ„gon spörja hur krĂ€ftfiskeĂ€ventyret avlöpte? JodĂ„, tackar som flundrar som fiskaren brukar genmĂ€la. Jag avnjöt en synnerligen trevlig afton sĂ„vĂ€l som pĂ„följande gryning i naturens sköte. Eller ja, sköte och sköte, men ute i naturen i alla fall. Varför skulle jag drista mig till att slĂ„ lĂ€ger och resa tĂ€ltet i ett trĂ€sk? Bisarrt! Nej, som erfaren jĂ€gare vet jag bĂ€ttre Ă€n sĂ„. Som alla vana kampare vet sammanfaller alltid valet av tĂ€ltplats i skymningsljus med myrornas. VarpĂ„ man följande morgon inser att man rest tĂ€ltet pĂ„ en myrmotorvĂ€g. Man Ă€r ju inte sĂ€mre campare Ă€n att man har en sĂ€ck Myrr i packningen


Trots att jag Àr en Àldre herre vilken i viss mÄn lever mitt liv stÄndsmÀssigt lade jag denna gÄng medvetet band pÄ mig och nöjde mig sÄledes med att inköpa tvÄ spartanska ÄttamannatÀlt. Ett tÀlt för mig och min strÀvhÄriga tax Serenius och ett separat bibliotekstÀlt för att hÀrbÀrgera ett minimum av mina medhavda böcker. Man vill ju inte riskera isolering i ödemarken utan Ätminstone ett par bokhyllemeter klassisk litteratur inom rÀckhÄll. Man kan sÀga som sÄ att det var en hel del kvadratmeter tÀltduk att hantera. UppsÀttningen gick trots detta som en dans, lÄt vara som en tango med en epileptisk riverdancedansare, full urinblÄsa och kraftiga koordinationsproblem, men Àndock en dans. SÄ lÄngt första uppmonteringen efter inköpet.

Enda större kruxet uppstod egentligen dÄ det var dags att lÀmna det asketiska levernet bland mygg, knott, myror och annat djÀvulskap för att ÄtervÀnda hemÄt. Hur kommer det sig att tÀlt Àr lika omöjliga som bilkartor att vika ihop till den ursprungliga storleken av en pappersnÀsduk? Hamnade alla Marquis de Sades descendenter i bilkart- eller tÀltbranschen?

Tro mig nÀr jag skriver att jag trots flertalet försök misslyckades vika ihop tÀlten till den löjliga fjuttstorlek sÄ att dessa gick att mosa in genom bakdörren pÄ bilen. Att fÄ in tÀlten i den lilla plastficka av A4-format de levererades i var bara att glömma. I vÀntan pÄ att tÀltasen skulle brinna klart tog jag nÄgra bilder med mobilen för att lÀgga in pÄ bloggen som avskrÀckande exempel. TyvÀrr tycks sladden vars syfte Àr att förbinda mobil och dator blivit förlagd? Eller kan det ha varit med denna som jag bundit upp stupröret? Jaja, det giver sig vÀl framgent! Nu har jag Ätminstone ett par kilo egenhÀndigt infÄngade krÀftor inför morgondagens holaballoo.

DĂ„ Ă€r det bĂ€st att kontrollera hur egentillverkningen av min hemmabryggda ”spolarvĂ€tska” fortlöper i uthuset. Den borde rimligtvis slĂ„ ut i full blom vilken timme som helst nu.

Trefvlig helg

Grefve FĂ„gelsparre