Monday March 1st 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Kings & Queens of the Underground / Billy Idol (BFI Records)

Billy har på senare år teamat upp med sin gamle vapendragare Steve Stevens, mannen som kan låta som ett leksaks-maskingevär med sin gitarr, igen och nu har man spelat in en ny platta. Rösten går inte att ta miste på, den är fortfarande stark och låter som om inget har hänt sen det glada 80-talet. Produktionsmässigt ligger man också nära de mer softare delarna av hans 80-talsproduktion, Postcards From The Past känns också som både en flirt men också som en sammanfattning av tiden, mycket syntar och programmerade trummor. Trots detta låter det inte daterat utan det står sig helt klart, ta One Breath Away med sitt tunga gung och en sugande refräng som toppas av ett flipperspelsgitarrsolo. Jag har lyssnat på plattan flera gånger och den växer för varje lyssning. Nog har Billy Idol med sin karaktäristiska ”sneer” en plats i dagens musikliv, inte bara som nostalgitripp!

4/5

Tord Johnsson