Saturday October 23rd 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

John Schooley – The Man Who Rode The Mule Around The World


Voodoo Rhythm Records

Det var ett tag sedan John Schooley släppte en platta. En kort sammanfattning är att det sannerligen var värt att vänta; men nu ska vi väl gå aningen djupare i ämnet. Det är fortfarande ett enmansband med endast lite hjälp på en del spår med munspel, piano och fiol.
Första låten Clawhammer Banjo Medley visar var skåpet ska stå direkt. Blundar man så ser man snickarbyxor, baseboll kepsar, moonshine och barbeque framför sig. Det är en salig blandning av rock, blues, country och gospel men hela tiden med en punkattityd. Ta covern på Marvin Rainwaters Boo Hoo som får sig en riktig omgång och som skulle kunna beskrivas som roots punk.
Hans styrka är att han lyckas plocka det bästa ur alla olika genres och få ihop en bra mix. Tror han skulle få lika mycket uppskattning på en klubb Los Angeles som i ett skjul i Appalacherna. Snowdrop skulle få varenda karaktär i Sista Färden att börja steppa och klappa händerna eller börja gräva i fickorna efter ett munspel. Ingen låt känns som någon utfyllnad utan alla lever lite av sig eget liv när man lyssnar igenom plattan. Kan dock inte undgå att nämna avslutningen Doubleneck Drag med ett intro riff som är snott av Poison Ivy från The Cramps Ultra Twist. Hon har dock i sin tur garanterat återvunnit det från andra så här kan vi konstatera att återvinning fungerar alldeles utmärkt om man gör det med stil.

5/5

Janne Falk