Monday September 27th 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Oh! Gunquit – Eat Yuppies And Dance/Dirty Water Records
Dirty Water Records Presents: OH! GUNQUIT - Eat Yuppies and Dance

Debutplatta från ett band med ett namn som jag inte har en aning om vad det ska betyda, om det nu ens betyder något? De spelar enligt skivbolaget ” Rumble-bop trash freak-a-billy”, och översätter jag det så är det några delar B-52´s, lite X-Ray Specs, några stänk Flying Lizards och i grunden är det en rejäl dos garagerock. Även om detta låter an aning splittrat så känns det som bandet har förmågan att hålla ihop det och har en röd tråd genom hela plattan. Helt klart en uppfriskande debut. Gitarr- riff blandat med saxofonbröl är svårt att motstå, speciellt när man blandat in välplacerade skrik med vad som känns som glimten i ögat.

4

Janne Falk