Friday July 10th 2020
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Irene Gren

Det pigga och oförskämt tjänstvilliga vårdbiträdet Irene Gren, vikarierar som fast anställd på äldreboendet Livslusten, och för den ringa ersättningen av en insmugglad limpa Right och en flaska kosken, ställer hon upp och delar med sig av sina personliga tankar och besvarar läsarbrev om hur man fiffigt löser eventuella problem som kan uppstå inom dagens äldrevård.

Tycker du att miljön för de äldre har förbättrats på ålderdomshemmet nu när du inte längre tillåts att röka inomhus?

E du rent stött i huvet din bolle? Nu får man ju dra med sig dom boende ut stup i kvarten. Och dom fryser för dom har ju mycket mindre underhudsfett än jag.

Men det är klart dom får ju röra lite mer på sig nu så det kanske ente e helt galet om man saar som så.

Det händer jo litta mer nu det gör det jo.

Men det bler ju ett jädra dragande med rullstolarna och det är svårt att försöka balansera kaffekoppen i ena handen och styra Eskils rollator med den andre. Och så sticker jo Margit när man inte har koll, ja det kan räcka med att man vänder sig om för att fimpa så har hon försvunnit. Snabb som en iller. Igår hann hon ända bort till Tomelilla, hade fått lift med nån polsk lastbilschaufför som bjöd henne på konserverad skinka och sprit sen hittade vi henne på Bo Ohlsson där hon hade stoppat på sig en plattskärmsteve.  Så den satte vi opp i personalmatsalen. Så det var ju lyckat.

Va det nåt mer?

Irene Gren