Saturday July 11th 2020
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Irene Gren

Det pigga och oförskÀmt tjÀnstvilliga vÄrdbitrÀdet Irene Gren, vikarierar som fast anstÀlld pÄ Àldreboendet Livslusten, och för den ringa ersÀttningen av en insmugglad limpa Right och en flaska kosken, stÀller hon upp och delar med sig av sina personliga tankar och besvarar lÀsarbrev om hur man fiffigt löser eventuella problem som kan uppstÄ inom dagens ÀldrevÄrd.

Tycker du att miljön för de Àldre har förbÀttrats pÄ Älderdomshemmet nu nÀr du inte lÀngre tillÄts att röka inomhus?

E du rent stött i huvet din bolle? Nu fÄr man ju dra med sig dom boende ut stup i kvarten. Och dom fryser för dom har ju mycket mindre underhudsfett Àn jag.

Men det Àr klart dom fÄr ju röra lite mer pÄ sig nu sÄ det kanske ente e helt galet om man saar som sÄ.

Det hÀnder jo litta mer nu det gör det jo.

Men det bler ju ett jÀdra dragande med rullstolarna och det Àr svÄrt att försöka balansera kaffekoppen i ena handen och styra Eskils rollator med den andre. Och sÄ sticker jo Margit nÀr man inte har koll, ja det kan rÀcka med att man vÀnder sig om för att fimpa sÄ har hon försvunnit. Snabb som en iller. IgÄr hann hon Ànda bort till Tomelilla, hade fÄtt lift med nÄn polsk lastbilschaufför som bjöd henne pÄ konserverad skinka och sprit sen hittade vi henne pÄ Bo Ohlsson dÀr hon hade stoppat pÄ sig en plattskÀrmsteve.  SÄ den satte vi opp i personalmatsalen. SÄ det var ju lyckat.

Va det nÄt mer?

Irene Gren