Saturday October 23rd 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Klik-Klak

World of Warcraft, X-box, Wii, 3D-spel och andra högteknologiska spel som gÄr ut pÄ att försöka att undkomma en virtuell död pÄ en skÀrm, kan dra nÄgot gammalt över sig! Det Àr nÀmligen inte pÄ lÄnga tider lika farligt att sitta framför en skÀrm och lÄtsasskjuta med kulspruta som att anvÀnda en fysisk Klik-Klak. Det handlar alltsÄ om leksaken som till sist ansÄgs sÄ farlig att den förbjöds. Inte pÄ grund av att den var beroendeframkallande eller pÄ tok för rolig, utan helt enkelt pÄ grund av att den orsakade stora skador.

TvĂ„ kulor, ett snöre och en liten plastbit att hĂ„lla i. Till dem som tycker denna leksak verkar trĂ„kig, sĂ€ger jag bara: ”Sola tandköttet!”.

PĂ„ skolgĂ„rden kunde man snabbt se vem som inte behĂ€rskade konsten att anvĂ€nda Klik-Klak. Hur kunde man se det, undrar vĂ€n av ordning? Enkelt: De som hade vĂ€ldigt svullna och vĂ€ldigt ömma handleder var helt enkelt vĂ€rdelösa pĂ„ Klik-Klak. För dem som inte vet kan jag avslöja att bĂ„da kulorna var stenhĂ„rda, och för varje gĂ„ng en av dessa – i sĂ€msta fallet, bĂ„da tvĂ„ – trĂ€ffade handleden blev man oĂ€ndligt mycket ömmare. Kort sagt: Efter en misslyckad dag med Klik-Klak pĂ„ skolgĂ„rden tĂ„lde man inte Tusen nĂ„lar. Gissa om man imponerades av dem som fick sin Klik-Klak att lĂ„ta som en hackspett.

Jag hittade mina Klik-Klak i en lÄda pÄ vinden och fick naturligtvis ett Äterfall. Om nÄgon undrar sÄ har jag för tillfÀllet en vÀldigt svullen handled, en oförstÄende omgivning och ett inbokat lÀkarbesök. Ropen de skalla, Klik-Klak Ät alla. Revival?

Lars Yngve