Saturday October 23rd 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Devo / Something for everybody (Warner)

Devo-pånyttfödda

Jag brukar inte skriva recensioner, men jag fick chansen nu och tog den. Jag har tidigare skrivit om mitt favoritband; Kraftwerk. Jag har även skrivit om gränsöverskridande musik. Musik som låter som mat smakar eller musik som man kan använda till annat än att bara lyssna på den. Musik har en speciell kraft som gör att vi kanske köper mer varor i en butik eller blir extra romantiska och kärvänliga. Musik kan användas för att påverka folks tänkande.

Devo är ett band,som kämpar mot likriktning och apati. Ända sedan starten mitt på sjuttitalet, har de haft ett speciellt utryck för detta ”Devolution”. Vad detta betyder exakt, är kanske lite svårt att tolka, men att man kan ha en konformig hatt och konstig mask, men ändå mena allvar, är bortom allt tvivel. Det handlar om instinkt och mod. Ingen kan berätta för dig; vad som är rätt eller fel. Det är inte omoraliskt, det är moralen att våga testa vad som är moraliskt, själv. Inte att låta någon annan berätta det innan du vet.

Nya skivan heter: ”Something for everybody”. Musikaliskt låter det lika bra nu som för 25 år sedan och är en vitamininjektion, att höra, den tidigare så farliga Rock´rollen i en fortfarande ny rolltolkning. Moogarna svischar i takt med små ettriga gitarrer och extrem övertygande sång. Tempot är högt, närvaron aldrig frånvarande och när de går ner i intensitet blir det riktigt gripande. Förstår jag alltid vad de sjunger om?

Sätt skivan på repeat och skitsamma!!

Jonas Jonasson