Wednesday September 22nd 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Icke-PediA (Den fullstÀndigt felaktiga encyklopedin

Thriller

Att Thrilla Ă€r att gĂ„ baklĂ€nges sĂ„ att det ser ut som om man gĂ„r framĂ„t (mim-trick) s.k Moonwalk = Ett litet steg för mĂ€nniskan, men ett stort steg för mĂ€nskligheten. Trilla av pinn, Dö, avlida, gĂ„ hĂ€dan, sluta leva, kola vippen, stupa, gĂ„ till de sĂ€lla jaktmarkerna, förintas, kasta in handduken för gott, bli jordgubbe, gĂ„ en trappa ner, Svinga sig i lianen 
(Va? VĂ€nta nu! Svinga sig i lianen har absolut ingenting med detta att göra, och vi vet i fan hur vi kom in pĂ„ det? Vi beklagar och uppmanar alla att ta ett djupt andetag, ta ett fast grepp om WC-ankan ≈ ”quack, quack”, och dĂ€refter gĂ„ vidare med sina liv!) det gjorde Michael Jackson dĂ„ han nyss fĂ€rdigstĂ€llt sitt senaste album, halkade pĂ„ ett bananskal trillade och slog sig, dĂ€rav namnet Thriller. PĂ„ gitarr Ă„terfinner vi inte den legendariska backhopparen Eddie The Eagle [en golfterm men Ă€ven ursprunget till sjĂ€lva termen gubbrock ≈ en milt nedsĂ€ttande benĂ€mning pĂ„ rockmusik som enligt bedömaren sjĂ€lv spelas av eller för medelĂ„lders mĂ€n som tappat ”gnistan” men fortsĂ€tter i sina gamla upplöjda fĂ„ror. En genre som med fördel framförs av mĂ€n med hĂ„lfotsinlĂ€gg, svettlukt och som stĂ€nker ner sig med rakvattnets svar pĂ„ vigvatten: Old Spice ] som uppfann hoppstilen X = Hopplös, (inte Flying V, som en del vill göra gĂ€llande) och som framgĂ„ngsrikt lanserade pilotbĂ„gar med tjockt frostat glas, efter det att han störtat nedför hoppbacken med grace som en skadskjuten hammock. En annan Eddie, som det gĂ„tt rejĂ€lt utför med, men som hoppade in i studion hos Quincy Jones, var gitarristen Eddie Van Halen. Eddie kom med ett vĂ€ldigt nytt, och för sin tid, unikt gitarrsound, en form av snabb ”toe tapping”-teknik, som han inte uppfunnit, men som han gjorde betydligt kĂ€ndare Ă€n Alan Holdsworth, som sĂ€gs ha uppfunnit tekniken pĂ„ 1960-talet, kunnat göra. Tanken var dock frĂ„n början att solot skulle framföras pĂ„ dragspel av Roland Cedermark, men dĂ„ denna hade förhinder (trampat i handklaveret och dessutom förlagt sin peruk) gick uppdraget till Eddie. Eddie fick inte en krona för sin medverkan pĂ„ lĂ„ten Beat It om vi bortser frĂ„n de tvĂ„ sex-pack [ en benĂ€mning pĂ„ vĂ€ltrĂ€nade magmuskler formerade som ett stallfönster] med öl som Quincy hade med sig till honom. Skivan blev naturligtvis en jĂ€tteflopp.