Wednesday June 16th 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Elliphant

Glöm Laid Back och Sunshine Reggae, glöm Reggae OK med Riki Sorsa (den har ni inte ens hört) och ja, glöm all bensinmacksreggae heter, här har ni Elliphant som placerar en spark i röven på alla radioproducenter som trycker igång Absolut Reggae i samma ögonblick som värmen anländer till våra breddgrader. Elliphant är Ellinor Olovsdotter på värsta partyhumör och gör musik som är omöjlig att undvika att svänga skinkhalvorna till.

Du är i USA just nu, vad gör du där?

Jag är i USA för att träffa musikfolk som intresserar sig för Elliphant, och för att göra min nästa musikvideo på Jamaica… bin a blastah!

Något på gång med lansering i USA?

Kommer lansera en EP här så fort det går…

Vad imponeras du mest över i USA?

Jag tycker att det är väldigt tydligt att det inte existerar någon jantelag här och det är skönt. Folk är effektiva när det kommer till jobb, man får mycket gjort.  Sen finns det fett grymma alternativ när det kommer till vegomat här i LA, blisseh!

Något samarbete planerat med människor over there?

Har haft feta möten och sessions med både Diplo, Dr Luke och många fler. De är helt bananas!

Du har nyss spelat in en ny video på Jamaica, kan du avslöja något om den?

Det blir en feel good-video, mycket färg och mycket kärlek!

Hur var reaktionerna på Jamaica när du spelade in?

Gjorde en del radio och feedbacken var grym, jag ser fram emot att släppa den. Det är något helt nytt från Elliphant.

Neneh Cherry och Missy Elliot, vad har de betytt?

Nenne har jag precis upptäckt, hon e cool. Missy var fet inspiration när jag var en liten kicker teen!

Hur har du hittat din stil?

Jag har inte hittat någon stil, jag bara kör. Det spretar rätt ordentligt, precis som jag. Elliphant är en reflektion av mig, Elli.

I skolan, satt du längst bak i klassrummet med dunjackan på dig och gungade på stolen, eller hur såg din skolgång ut?

Skolan var hell, jag dog varje dag, gav upp 5 dagar i veckan. Kommer knappt ihåg den tiden alls. Jag var en klassisk outsider som jiddarade och bråkade för att distrahera min omgivning.

Jag slutade i 8:an och har inte ångrat det en sekund. Jag började jobba som kockassistent, det var då jag blev Elli igen.

Hur påverkas du av din dyslexi när du ska skriva texter, om alls?

Jag tror att det hade varit bra att få diagnoserna tidigare än jag fick, om man tänker på att få hjälp och förståelse i plugget, men jag är en motståndare till medicinering av ADD, ADHD och allt det där (vad det nu är).

Känner du att ADD varit en tillgång för dig rent artistiskt?

Jag är en människa som är artistiskt lagd, har alltid vart tvungen att göra något av allt som hänt mig i livet. Det är ett mission, I am one of them,, en öppen och känslig människa. De kallar det ADD, jag kallar det blessed.

Seriöst: Är du medveten om att du har en potential att lägga hela USA för dina fötter?

Jag tar dagen som den kommer, älskar att drömma och är lagd på det sättet att jag inte blir särskilt deppig om det inte skulle bli som jag hoppats. Det har blivit mer verkligt sen jag kom till USA att jag gör något folk förstår och vill ha mer av. Det är en fet feeling att haja att man är hörd.

Finns det planer på att lansera dig på riktigt i staterna?

Ja, det är det jag och mitt bolag TEN håller på att styra med nu. Man vill ju ha en så fri och bra deal som möjligt. Elliphant är ett projekt från hjärtat och jag skriver allt mitt material själv så det är viktigt att de jag signar med är medvetna och respekterar den artist jag är.

Har du fått någon reaktion på dina låtar av radioproducenter än?

Asså, alla verkar älska det vi gjort. Alla är på hugget, fett kul!

Är det någon som tyckt att du är för ”dirty” för att spelas på mainstremstationerna? ”I’m like a finger up your ass, why don’t you give it to me?”. En textrad som skrämmer skiten ur gubbarna på radiostationerna, eller?

Hehe, just ”Ciant here it” är ingen låt för radio, men visst blir det lite jiddrigt ibland när man skriver med det språket jag gör. Vi får göra radiomixar på vissa låtar men det är lugnt.

Albumet, hur långt har du kommit med det?

Albumet kommer till hösten.

Lars Yngve