Monday September 27th 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

December mÄnads Julhoroskop

av O. Rakel

Vattumannen 20 jan – 18 feb.

Återigen blir julen en besvikelse. Du fĂ„r ett par raggsockar och lovikavantar som din farmor stickat, dessutom ett par nummer för smĂ„. Det Ă€r det mest spĂ€nnande i din julklappshög. ”Jag visste inte att du hade blivit sĂ„ stor”, sĂ€ger hon. Du Ă€r bara 42 Ă„r.

Fiskarna 19 feb – 20 mars.

Lutfisken blir för blöt och sillen blir för salt. Dessutom tar du fel pÄ det hembrÀnda och bordsvattnet nÀr du vill slÀcka din törst. Ladda upp rejÀlt med huvudvÀrkstabletter i förtid, Apoteket har stÀngt pÄ juldagen!

VĂ€duren 21 mars – 19 april.

Din snyltande kusin, med familj, som du inte trĂ€ffat pĂ„ minst tio Ă„r ”rĂ„kar” ha vĂ€garna förbi pĂ„ sjĂ€lvaste julafton. Du bör dĂ€rför inhandla ett antal extrasĂ€ngar för de kan bli lĂ„ngvariga. Du kan Ă€ven sĂ€ga adjö till din fina Single Malt Whiskey-samling.

Oxen 20 april – 20 maj.

Du fÄr rÀkna med att det inte blir mycket vila under julhelgen. Din arbetsgivare fÄr ovÀntat in en stororder just innan julen, som skall vara levererad innan Ärsskiftet. Det blir alltsÄ att stÀlla in sig pÄ att jobba hela helgen och resten av veckan, naturligtvis utan extrabetalt. Av ren solidaritet med er lovar chefen att inte sparka er, nÀr han kommer hem frÄn tvÄ veckors jul- och nyÄrsfirande pÄ Kanarieöarna, om ni klarar leveranserna i tid.

Tvillingarna 21 maj – 20 juni.

Som vanligt kÀnner du dig kluven inför julen. Ska jag / ska jag inte köpa en massa julklappar, handla en massa mat o.s.v. Du Àr egentligen emot all den hÀr konsumtionshysterin kring julen, bara den inte drabbar dig d.v.s.

KrĂ€ftan 21 juni – 22 juli.

Julskinkan blir för torr och farbror Lennart blir för full som vanligt. Deja vu!

Julskinkan blir för torr och farbror Lennart blir för full som vanligt. Deja vu!

Julskinkan blir för torr och farbror Lennart blir för full som vanligt. Deja vu!

Lejonet 23 juli – 22 augusti.

Du orkar inte med julens stress och jĂ€kt sĂ„ du tar ”time out”. Du kommer att spendera resten av julen med att i din tristess undra över hur mycket du missar och hur kul de andra har!

Jungfrun 23 augusti – 22 september.

Det ser ut som om du fÄr fira julen ensam Àven detta Är. Du kommer dÀremot att fÄ ett efterlÀngtat telefonsamtal pÄ sjÀlvaste julafton. TyvÀrr Àr det bara nÄn liten snorunge som ringer fel.

VĂ„gen 23 september – 22 oktober.

Du som vanligtvis Àr sÄ bra pÄ att göra avvÀgningar gör en fatal missbedömning pÄ sjÀlvaste julafton. I din snÄlhet har du köpt dansk julskinka billigt men denna kokar bort till storleken av en större köttbulle. För att rÀdda julaftonen tvingas du köpa en ny pÄ svarta börsen för en mindre förmögenhet. SnÄlheten bedrar visheten!

Skorpionen 23 oktober – 21 november.

FamiljetrÀffar av typ julaftnar Àr inget för snarstuckna typer som du. Du gör det inte medvetet men du sprider en förgiftad stÀmning i dessa sÀllskap. De övriga gaddar ihop sig mot dig och det urartar alltid till hugg och tjuvnyp!

Skytten 22 november – 21 december.

Du har siktet instÀllt pÄ lite rajtan-tajtan till jul men aj, aj sÄ fel det kan bli. VinterkrÀksjukan slÄr till lagom till julen sÄ det enda du behöver tÀnka pÄ Àr vilken Ànda du siktar i den stora vita luren med!

Stenbocken 22 dec – 19 jan.

SjÀlvaste Jesus Kristus var ju stenbock sÄ du Àr i gott sÀllskap. Din blygsamhet förbjuder dig att göra ytterligare jÀmförelser. Man kan bara hoppas att du blir ordentligt uppvaktad till jul och att du blir dubbelt uppvaktad pÄ din födelsedag. Annars finns det ingen rÀttvisa i vÀrlden!