Monday September 27th 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

Juli mÄnads horoskop

av O. Rakel

Vattumannen 20 jan – 18 feb.

Du har fÄtt ett extra ekonomiskt tillskott i kassan den senaste mÄnaden. Det kommer lÀgligt nu nÀr semestern hÀr hemma i Sverige hÄller pÄ att regna bort. Du bestÀmmer dig för att ta en restresa söderut som kommer att sÀtta djupa spÄr i din redan hÄrt anstrÀngda ekonomiska situation för en lÄng tid framöver.

Fiskarna 19 feb – 20 mars.

Simma lugnt Àr det enda du kan göra i dagslÀget, sÄ som nederbördssituationen ser ut för tillfÀllet. Med tanke pÄ den globala klimatsituationen gör du bÀst i att skippa den dÀr nya bilen du tÀnkt köpa och satsa pÄ en bÄt istÀllet.

VĂ€duren 21 mars – 19 april.

Inga hinder Ă€r för höga för att övervinnas av dig just nu. Åtminstone Ă€r det vad du tror. Kan man inte klĂ€ttra över fĂ„r man stĂ„nga sig igenom istĂ€llet, tycks du anse. Ett par dagar pĂ„ sjukhus för en smĂ€rre hjĂ€rnskakning, sen Ă€r du pĂ„ fötter igen.

Oxen 20 april – 20 maj.

Efter ett helt Är av hÄrt arbete ser du fram emot lite ledighet. Nu vÀntar en mÄnad av trÀdgÄrdsarbete, mÄla om huset, hjÀlpa dina gamla förÀldrar att flytta, skjutsa barnen till deras aktiviteter, tvingas att umgÄs med dina trÄkiga grannar, ta emot halva slÀkten som Àr i SkÄne pÄ besök o.s.v. Efter tre dagar börjar du lÀngta tillbaka till jobbet igen.

Tvillingarna 21 maj – 20 juni.

Din dubbeltydiga dubbelnatur gör sig gÀllande nÀr du brutalt skallar ner din mormor som tack för kaffet pÄ hennes födelsedag. Du Àr med andra ord inte dig sjÀlv just nu. Ditt riktiga jag har gÄtt pÄ semester och Àr inte tillbaka förrÀn om fyra veckor.

KrĂ€ftan 21 juni – 22 juli.

Den vÀrsta perioden pÄ Äret för dig nÀrmar sig med stormsteg. Du har ungefÀr en mÄnad pÄ dig att planera hur du ska kunna överleva resten av Äret sÄ smÀrtfritt som möjligt. Undvik att vara ute pÄ kvÀllar och nÀtter, speciellt mÄnklara nÀtter. Undvik vattendrag och sjöar.

Lejonet 23 juli – 22 augusti.

Det gÄr inte riktigt som du planerat just nu. PÄ grund av det rÄdande vÀderlÀget har du slösat bort en smÀrre förmögenhet pÄ solarier, brunkrÀmer och annat som du anser vara av yttersta vikt. Synd bara dÄ att du mÄste knalla omkring i lÄngÀrmade tröjor och lÄngbyxor för att det Àr sÄ kallt.

Jungfrun 23 augusti – 22 september.

Din kÀrlekstörst gör att du har fÄtt nÄgot desperat i blicken som inte kan döljas ens med spegelglasade solglasögon. Du Àr ansedd som en fara för alla av motsatt kön och det kommer att sÀttas upp varningslappar med din bild pÄ över hela bygden.

VĂ„gen 23 september – 22 oktober.

Du kommer att trĂ€ffa en vilt frĂ€mmande person som verkar vara i stort behov av en större summa pengar. Du kommer gladeligen att erbjuda allt du kan uppbringa till denna frĂ€mling som kommer att acceptera. Nöjd och glad med att ha utrĂ€ttat en god gĂ€rning kommer du pĂ„ att du gömt att frĂ„ga om namn, adress och telefon o.s.v
 NĂ„ja, man lĂ€r sig av sina misstag. Du Ă€r en ny erfarenhet rikare i alla fall!

Skorpionen 23 oktober – 21 november.

Aldrig förr har du varit sÄ uppÄt som nu. Du riktigt frotterar dig i andras förtvivlan, misÀr och elÀnde. NÀr andra mÄr dÄligt, mÄr du som allra bÀst. Du drar dig inte heller för att ge en och annan giftig kommentar som sticker i sjÀlen pÄ mottagaren. Akta dig sÄ du inte blir tillplattad bara!

Skytten 22 november – 21 december.

”BĂ€ttre lyss till den strĂ€ng som brast Ă€n aldrig spĂ€nna en bĂ„ge” Ă€r ett ordsprĂ„k som passar bra in i ditt liv just nu. TyvĂ€rr har du slut pĂ„ strĂ€ngar för tillfĂ€llet och nĂ„gra nya gĂ„r inte att införskaffa inom överskĂ„dlig tid sĂ„ det blir inte sĂ„ mycket gjort överhuvudtaget.

Stenbocken 22 dec – 19 jan.

MÀnskligheten har en förmÄga att aldrig kunna uppskatta sina sanna genier under deras livstid. DÄ Àr det en klen tröst att du kommer att bli hyllad och smÄtt helgonförklarad efter din död. Men storsint som du Àr tar du det med jÀmnmod.