Friday October 22nd 2021
SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? SĂ€g Ă€r det konstigt att man lĂ€ngtar bort nĂ„gon gĂ„ng? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insÄg att det var en inbjudan frÄn [...]


Kategorier

SÀg Àr det konstigt att man lÀngtar bort nÄgon gÄng?

Lars Yngve

För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insĂ„g att det var en inbjudan frĂ„n FolktandvĂ„rden som hĂ€lsade mig vĂ€lkommen. Jag föredrar passiv solning och drar mig undan och ligger i skuggan i hammocken och flĂ€mtar med tungan hĂ€ngandes likt en hund och viftar bort felnavigerade flugor och studerar flappande fjĂ€rilar. VĂ€rmen gör att jag kan reta upp mig pĂ„ de mest ovĂ€ntade sakerna som till exempel hushĂ„llsrullar! Varenda gĂ„ng jag betalar dyra pengar för tvĂ„ ”tjocka och extra lĂ„nga” hushĂ„llsrullar sĂ„ vet jag att rullarna görs bubbliga för at de ska uppfattas som tjockare. Och sĂ„ retar jag mig pĂ„ alla som kör motorcykel som tror, att vi tror, att de Ă€r farliga i sina postorderskinnstĂ€ll med lĂ„tsas farliga detaljer pĂ„.

En stirrig dam som sÄg ut att ha svalt en deodorant, en sÄdan med 33% extra storlek, for omkring i en tÀltliknande klÀnning, sÄ gul att det gjorde ont i mina kindtÀnder, höll pÄ att springa över mig inne pÄ apoteket, och kom Ängande med solkrÀmen i högsta hugg och sÄg ut som duschscenen i Psyko! Jag var tvungen till att ta skydd genom att kasta mig in bland brustabletter för att klara mig relativt oskadd. NÀr jag om ut ifrÄn apoteket sÄ skulle hon hoppa upp pÄ sin cykel, men jag kunde inte lÄta bli t frÄga varför hon inte Äkte pÄ kvasten?

Nu undrar ni vad jag skulle pÄ apoteket?

Det har ni inte med att göra. Visst Àr det sÄ att man sitter och studerar den vitrockade personalen och hÄller tummarna för sig sjÀlv att man fÄr den mest diskreta apotekaren.

Jag begav mig ner till stranden en runda för att grilla mig brun en lite stund. Efter en stund anlĂ€nda ett par med en transistor pĂ„ fantasivolym. Mannen Ă€gnade sig den eftermiddagen Ă„t att hĂ„lla i antennen och utforska vilka kroppsrörelser som orsakade minst störningar i radion. Han simmade förövrigt som om han satt pĂ„ en enhjuling. Efter denna omskakande hĂ€ndelse besökte jag en restaurang för att, mĂ€rk vĂ€l, i lugn och ro, Ă€ta. Jag genomled min plankstek till tonerna av ”Trubadursatans jordiska sĂ€ndebud”. NĂ€r jag satt dĂ€r och funderade och bet i steken kom en rostig bil förbikörande med en luden typ som studerade mig misstĂ€nksamt med kisande ögon. Jag kollade sĂ„ att det inte var fullmĂ„ne och sĂ„g att klockan inte var inte var 24.00, jag satt lugnt kvar och Ă„t upp.

Men trĂ€smaken efter maten gjorde att jag tog en runda in i en klĂ€dbutik. ButiksbitrĂ€det hade en klĂ€nning som var sĂ„ urringad att stringtrosorna syntes, plötsligt tog hon upp ett laserlĂ€ppstift som började brumma som svĂ€rden i Star Wars. Jag gjorde dock ett riktigt fynd, trodde jag, och inhandlade en snygg skjorta pĂ„ sommarrea. FelknĂ€ppt, visserligen men vem bryr sig? NĂ€r jag kom hem med den gratulerades jag av min fru som avslöjade att en felknĂ€ppt skjorta Ă€r en blus. RidÄ 

Grishalsen Ă€r alltid slut. Folk kör som idioter. Och korven, innehĂ„ller flamskyddsmedel. Efter mitt uppiggande missöde försökte jag att tyda gummihieroglyferna i min sula under mina löparskor. Jag misslyckas. Kanske betyder de nĂ„got, kanske en kalender, eller not
!

Husvagnsoriginal som sitter i fÀllstolar med armarna i kors och uttryckslöst betraktar omgivning och ser ut till att ha löst ett livslÄngt medlemskap i de uttrÄkades förening.

Hembakat och hemtrevligt. Jag vill inte ha vare sig hembakat eller hemtrevligt nĂ€r jag betalar dyrt för att gĂ„ pĂ„ konditori, det har jag nĂ€mligen hemma, jag vill ha kakor som ser ut som konstverk och kaffe som Ă€r sĂ„ gott att jag snor Dale Coopers replik. Jag vill verkligen inte ha espresso frĂ„n en fuskmaskin som smakar vattenskadat kaffe.  Är det bara jag? Okej, det Ă€r bara jag, alla, eller Ă„tminstone jag! Glassköer som krĂ€ver ett pekfinger och lite tĂ„lamod. Grannens katt stryker gnĂ€llande omkring huset med kastrationsĂ„ngest efter sjĂ€lva ingreppet med en blick som om han rökt crack eller druckit Pro viva med utgĂ„nget datum!

LÄt oss inte glömma att glÀdjas över att det ösregnar! Annars hade vi ju inte haft nÄgon glÀdje av vÄra paraplyer!