Wednesday June 16th 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

Ripping Up Time / Dave Davies (Red River/Border)

Mannen som uppfann det distade gitarr-riffet har letat fram sin gamla spruckna Elpico-förstärkare och har lekstuga. Tio nyskrivna låtar som speglar hans egen historia, när och hur allt började, och hur han ser på samtiden. Tillsynes utan alltför nostalgisk sentimentalitet görs det absolut med glimten i ögat. Även om han är en del av det gamla gardet driver han med sina gelikar, eller rädslor, som sjunger gamla hits på puben på hörnan, i King of Karaoke. Det är varken snyggt, skönsjunget eller välspelat men ytterst personligt. På Johnny Adams låter han dessutom som ett Motörhead på halvfart. Det är i alla fall väldigt personligt och ytterst underhållande!

3/5

Tord Johnsson