Wednesday June 16th 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

The Cramps – Blues Fix Big Beat / Ace Records


Det här 4 låtars EP:n gavs ut på cd 1992. Det har nu varit utgången i en herrans massa år,
men nu har Ace Records haft den goda smaken att ge ut den igen då 3 av de fyra låtarna inte är så lätta att hitta.
Hard Workin´Man är med på Look Mom No Head albumet och är som alla dessa 4 låtar en cover. Kanon låt men guldkornen är de tre andra, It´s Mighty Crazy, Jelly Roll Rock och Shombalor. Alla tre är från slutet av femtio talet och när The Cramps satt tänderna i dem så är de inget man skämtar bort utan helt fantastiska versioner. Orginalen är bra men Lux och Ivy lyfter dem till oanade höjder bara genom att göra dem i Cramps-style.  En extra bonus är att de släpps på 10″ vinyl med ett omslag på Ivy som matchar innehållet till 100%.

5/5

Janne Falk