Monday September 27th 2021
Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? Säg är det konstigt att man längtar bort någon gång? »
För ett ögonblick gladdes jag över en postad inbjudan tills jag insåg att det var en inbjudan från [...]


Kategorier

CW Stoneking – Goin´Boogaloo King Hokum

Har sett namnet CW Stoneking flera gånger och undrat hur han låter. Nu har jag äntligen fått ett sista knuff i rätt riktning och det var tur det. Det här låter som man spelat in det före Hank Williams gick och dog och det är i det här fallet menat som en komplimang. Det är en skön mix av blues och gospel och är så där lagom stökigt så att det inte är i närheten av någon melodiradio anpassad blues eller hemsk Carola gospel. Tidlösheten som plattan har är imponerande. Hade ingen sagt att den är från 2014 så skulle man kunna gissa allt från 1920 till nutid. Fast jag tror de flesta hade gissat närmare 1920 än 2014. Blues är den röda tråden men CW Stoneking tar med enkla medel och flyttar tyngdpunkten åt olika håll så att variationen blir alldeles lagom.  Det bär alltid bra med artister som tar sig tillbaka till rötterna utan att influenser tar övertaget.

4/5

Janne Falk